Партнерство та співпраця  

   

Служби допомоги для студентів  

   

Академічна доброчесність  

   

Нормативна база  

   

Опитування  

   

17 листопада 2021 року в межах проєкту «Європейські цінності та культурна дипломатія: молодіжні зустрічі» (кураторка Ірина Матяш) студенти-міжнародники 1-го - 4-го курсів історико-філософського факультету мали можливість брати участь в онлайн-зустрічі «Кіно і культурна дипломатія: інструменти та форми».

 

 

Захід був організований Науковим товариством історії дипломатії та міжнародних відносин спільно з Представництвом Фонду Ганса Зайделя за сприяння партнерів – дирекції «Медіацентр» Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» та Інституту історії України НАН України. Зустріч була присвячена кіно і культурній дипломатії. У ході дискусії учасники з’ясовували коли та за яких умов кіно стає інструментом культурної дипломатії. Прослідковували взаємозв’язок кінофестивалей та формування позитивного міжнародного іміджу України.

Учасники зустрічі: Олена Максимова – заступниця директора Фонду Ганнса Зайделя в Україні. Індіра Дзаганія – керівниця відділу міжкультурних комунікацій Сухумського державного університету (Грузія), Роберт Чижевський – директор Польського Інституту в Києві, радник Посольства Республіки Польща у Києві. Спікери: Оксана Розумна (Куценко) - дослідницядослідниця культурної дипломатії, кураторка українсько-африканських проєктів, письменниця, перекладачка. Віктор Собіянський – експерт з програмної діяльності Польського Інституту в Києві. Марія Москаленко – продюсерка фільму «Леся Українка. Узлісся», членкиня Української Кіноакадемії, співзасновниця фестивалю українського кіно в Тбілісі «Україна в фокусі».

Дискусія була дуже цікавою та жвавою. Під час конференції студенти мали можливість поставити спікерам запитання і отримати ґрунтовні та зрозумілі відповіді. По завершенні онлайн спілкування студенти поділилися своїми враженнями.

Так, студентка 45 імв групи Живило Марія вважає, що «це була достатньо інформативна та корисна для всіх дискусія». Їй сподобалось, що «спікери не тільки доповідали, але і представляли постери, трейлери фільмів, відео, а також звітували щодо своїх досягнень та невдач». Вона каже, що «знову переконалась, в тому, що українсько-польські відносини стають міцнішими у сфері культури. Найбільше зачепили питання пов'язані з українсько-грузинськими відносинами, а особливо нестача можливостей для реалізації та розвитку культурної дипломатії нашим українським діячам в Грузії».

Своїми враженнями від участі у заході поділились і інші студенти факультету, як старшого - 4-го курсу, так і їх молодші колеги. Зокрема, цікавими виявились думки студентки 4-го курсу Казачиної Вероніки; студентів 1-го курсу 14 імв групи – Коробки Вероніки, Демяненко Тетяни, Лозко Андрія, Метьолкіна Владислава, Музичук Катерини, Поліщук Діани, Судакової Наталії, Хегай Амалії та інших. Лейтмотивом вражень студентів від участі у заході є думка висловлена Веронікою Коробкою, що такі заходи допомагають студентам-міжнародникам розібратися в суті дипломатії, осягнуть різноманіття її напрямів і можливостей.

Студенти подякували за чудову можливість отримати новий досвід у сфері культурної дипломатії та з нетерпінням чекають наступної зустрічі, яка відбудеться 15 грудня 2021 року.

 

 

   
© NPUROUNDER