Партнерство та співпраця  

   

Служби допомоги для студентів  

   

Академічна доброчесність  

   

Нормативна база  

   

Опитування  

   

Кафедра міжнародних відносин та гуманітарних студій активно співпрацює з кафедрами провідних університетів України, які здійснюють підготовку фахівців-міжнародників.

 

 

8 грудня 2021 року в рамках такої співпраці відбулася зустріч із колективом кафедри міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Модераторами зустрічі були завідуючі кафедр, – з нашого боку Надзвичайний і Повноважний Посол України, доктор історичних наук, професор Борис Гуменюк, з боку колег доктор політичних наук, доцент Віталій Макар.

Активну участь в діалозі про можливості та перспективи співпраці кафедр у навчально-методичній та науковій сферах взяли представники обох колективів – Надзвичайний і Повноважний Посол України, доктор філософських наук, професор Валерій Цибух; доктори, професори Юрій Макар, Сергій Федуняк, Тетяна Стоян, Тетяна Мелещенко; доценти Андрій Стецюк і Владислав Струтинський. Професор Ю. Макар доповів про 30-річний досвід кафедри міжнародних відносин ЧНУ імені Юрія Федьковича у навчальній, науковій роботі, у налагоджуванні співпраці з українськими та зарубіжними університетами.

При обговоренні доповіді сторони обмінялися думками щодо організації академічної мобільності викладачів та студентів, проведення спільних наукових заходів, оприлюднення наукових розвідок у фахових виданнях обох університетів. Такими науковими виданнями є часописи «Історико-політичні проблеми сучасного світу» (ЧНУ) та «Світ кліо» (НПУ). Особливу увагу під час онлайн зустрічі було приділено актуалізації змісту ОП (освітніх програм). Гаранти та члени групи забезпечення обговорили особливості свої програм та обмінялися думками щодо підвищення їх якості. Кафедри домовилися про укладання угоди про співпрацю.

Об’єднання зусиль двох таких потужних кафедр сприятиме підготовці фахівців спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»!

   
© NPUROUNDER