Партнерство та співпраця  

   

Служби допомоги для студентів  

   

Академічна доброчесність  

   

Нормативна база  

   

Опитування  

   

29 грудня відбулося останнє в 2021 календарному році засідання кафедри міжнародних відносин та гуманітарних студій. Засідання мало розширений формат. До нього долучилися студенти та заступник декана Історико-філософського факультету професор Т.В. Мелещенко.

 

 

У порядку денному була ціла низка питань вдосконалення підготовки висококваліфікованих фахівців-міжнародників.

Завідувач кафедри Надзвичайний і Повноважний Посол України, доктор історичних наук, професор Гуменюк Б.І. підсумував результати проведення ІІ всеукраїнської науково-практичної конференції «Сучасні тенденції міжнародних відносин» та доповів про співпрацю з кафедрами провідних університетів України, які здійснюють підготовку фахівців-міжнародників.  Зокрема, мова йшла про налагодження співпраці з Національним університетом «Острозька академія» та Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича. Також завідувач розповів про досвід та перспективи залучення провідних українських дипломатів та іноземних фахових спікерів до проведення гостьових лекцій з метою покращення якості освіти на ОП «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

Особливу увагу під час засідання було приділено стану підготовки до акредитації даної освітньої програми. Гарант ОП, доктор історичних наук, професор Стоян Т.А. окреслила напрямки, на яких має бути зосереджений на даному етапі цей процес.

Також викладачі кафедри творчо обговорили ще цілу низку актуальних поточних та перспективних питань діяльності колективу щодо подальшого покращення якості освіти. До обговорення активно долучилися і представники студентства, запрошені до участі в засіданні кафедри. Студенти 1-го, 2-го та 3-го курсів спеціальності 291, які навчаються на Історико-філософському факультеті (Лозко А., Логвінова Д., Скорик К.), поділилися своїми враженнями щодо навчання за освітньою програмою та набутим досвідом, зокрема, висловивши задоволення від можливості спілкування в рамках навчального процесу з відомими фахівцями-практиками зі сфери міжнародних відносин.

Було ухвалено і надалі продовжувати практику долучення студентів і інших груп стейкхолдерів ОП «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» до кафедральних засідань з метою врахування їх побажань і пропозицій та моніторингу якості освіти.


Радіємо результатам роботи колективу кафедри у 2021 році!
Надихаємось перспективами 2022 року!

   
© NPUROUNDER